Chinese kruiden

De Traditionele Chinese Geneeskunde maakt gebruik van onder andere kruiden. Het bestaat uit zeer ingewikkelde recepten en formules, waarmee patiënten al ruim 2000 jaar behandeld worden.

De Traditionele Chinese Geneeskunde maakt gebruik van onder andere kruiden. Het bestaat uit zeer ingewikkelde recepten en formules, waarmee patiënten al ruim 2000 jaar behandeld worden. De essentie van de Traditionele Chinese kruidengeneeskunde ligt in de kunde om een kruidenformule samen te stellen die is aangepast aan de disharmonie van de individuele patiënt. Zo’n speciale formule is dus uniek voor deze patiënt op maat gemaakt. Als een spiegel die de disharmonie van de patiënt weerspiegelt.

Elk Chinees kruid heeft een specifiek effect op de energie van het lichaam. De keuze van deze kruiden binnen een formule is helemaal gebaseerd op de bovenbeschreven filosofie en denkwijze. Chinese kruiden kunnen zowel samen met acupunctuur of als afzonderlijke behandelwijze worden toegepast. Er zijn ongeveer 1900 soorten Chinese kruiden. Dit zijn zowel plantaardige, dierlijke als minerale kruiden. Deze kruiden worden geoogst, gedroogd, gekookt en dusdanig bereid zodat eventuele giftige eigenschappen verwijderd zijn. Een kruidenformule kan uit één tot wel 15 verschillende kruiden bestaan.