Chinese massage

Chinese massage therapie is een algemene term welke wordt gebruikt voor alle technieken die worden gebruikt om lichaam en weefsels te manipuleren. Als naam wordt deze vaak gelijkgesteld aan Tuina.

Chinese massage therapie is een algemene term welke wordt gebruikt voor alle technieken die worden gebruikt om lichaam en weefsels te manipuleren. Als naam wordt deze vaak gelijkgesteld aan Tuina. In China zijn er dusdanig veel massagetechnieken dat de verzamelnaam Chinese Massage Therapie beter is. Deze tak van de Traditionele Chinese Geneeskunde bestaat uit 5 populaire systemen die zowel manipulaties van de huid, spieren/pezen en gewrichten verzorgen maar ook de dieper gelegen organen, bindweefsels kunnen behandelen. Al in de vroege Chinese literatuur werd deze therapie toegepast op zowel ziekte als ook voor ziektepreventie.

Door het toepassen van speciale technieken wordt het weefsel gemanipuleerd waardoor obstructies in de meridianen en organen worden opgeheven. De Chinese Massage Therapie vormde dan ook de basis voor de moderne westerse massages (Mosha in het Chinees) als de Zweedse massage, de Triggerpoint therapie, de Reflexologie en de Neuro-musculaire therapie.
 
De Chinese Massage Therapie kan grofweg worden ingedeeld in 6 aparte systemen die losstaand en gecombineerd worden gebruikt.