Cupping

Cupping

 

Cupping is een zuigtechniek die binnen de oosterse geneeskunde (o.a. Shiatsu) veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De pijn die we ervaren impliceert een blokkade in de energiestroom van gelijk welk deel van het lichaam.

Toxines – in spieren en gewrichten – worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het
huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Cupping heeft een enorme dieptewerking.

In de oosterse geneeswijzen worden cups gebruikt om de energiebanen
(meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam mee te behandelen waar-
door pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden. Cupping wordt
als heel prettig ervaren en blijft geruime tijd nawerken, ook bij diepe blokkades. Cupping geeft een warme en tintelende sensatie. En is heel relaxend.

Gebruik van etherische oliën na de cupping zullen zeer goed geabsorbeerd worden door de huid.