Voorstellen

Voorstellen

 


Van huis uit ben ik fysiotherapeute en werkzaam geweest in de particuliere praktijk, gezondheidscentra en binnen in een verpleeghuis. Hierdoor heb ik veel ervaring op kunnen doen in het behandelen van klachten en problemen van ouderzorg, neurologische, motorische en natuurlijk orthopedisch problemen. Momenteel beoefen ik nog steeds met veel plezier het vak fysiotherapie in  mijn praktijk te Hoofddorp. Hiervoor verwijs ik u naar http://www.fysiofloriande.nl. Bij het behandelen van een aantal klachten behoort, uiteraard in overleg met u, de combinatie van zowel fysiotherapie als acupunctuurbehandeling.

Na een aantal jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt werd mijn aandacht getrokken door de acupunctuur. Gezien de, voor mij toen nog, enigszins mystieke filosofie van de Chinese geneeskunde besloot ik dat het tijd was me hier meer in te verdiepen. Ik raakte geboeid door de Chinese geneeskunde met in het bijzonder de acupunctuur en volgde de driejarige opleiding acupunctuur aan de  Hwa to univercity te Koog aan de Zaan.

De kracht van acupunctuur ligt voor mij in het feit dat ik mij met de complete mens kan bezig houden in al zijn facetten, in plaats van mij te richten op een klein onderdeel. De acupuncturist stelt het welbevinden van de mens centraal en beschouwt de ziekte niet als een op zichzelfstaand fenomeen. In China wordt gezegd dat met acupunctuur de zieke wordt behandeld in plaats van de ziekte. Dit kan betekenen dat in mijn praktijk bijvoorbeeld vier mensen met hoofdpijnklachten alle vier anders behandeld worden. Het zijn immers vier verschillende individuen met totaal andere klachtenpatronen.

Naast de opleiding tot acupuncturiste heb ik ook de 2 jarige opleiding tot herbaliste met succes gevolgd. Dit betekent dat wij in overleg ter versnelling van uw genezingsproces gebruik kunnen maken van de daartoe gespitste Chinese kruiden. In het jaar 2008 heb ik me verdiept in trigerpoints behandelingen, myofaciale pijnen en daarbij toegepaste behandeling “dry needling methode”.