Laser

Laser

 

Hoe kan acupunctuur ook als pijnbestrijding werken?

Zoals de Chinezen het uitleggen, kun je door het stimuleren van bepaalde acupunctuurpunten de oorzaak van de pijnklacht beïnvloeden (verstoord yin/yang evenwicht). Hierdoor is het pijnsignaal niet meer nodig en verdwijnt.
De Westerse wereld legt de werking van acupunctuur op een andere, maar voor ons duidelijkere manier uit.
Bij de Westerse uitleg van pijn bestrijden met acupunctuur is het zeer belangrijk dat enkele acupunctuurpunten uw centraal zenuwstelsel prikkelen waardoor een, door U zelf gemaakte, morfine achtige stof in Uw hersenen vrijkomt.
Deze stof, endorfine genoemd, remt de prikkeloverdracht. Dit wil zeggen dat deze stof een barrière vormt en ervoor zorgt dat de pijnprikkel Uw hersenen niet meer kan bereiken. Gevolg: U voelt geen pijn meer! Dit pijnstillende effect van de acupunctuur is zeer bekend, in China worden er zelfs operaties uitgevoerd met enkel acupunctuur als verdoving. Maar ook hier in het Westen is dit effect het bekendst, en zelfs bewezen door wetenschappelijk onderzoek aan medische universiteiten.

Wat maakt laser-acupunctuur zo effectief?

Door het behandelen van acupunctuurpunten met laser zorg je voor een gecombineerde  Oosters-Westerse behandeling. Als  iemand bijvoorbeeld last heeft van een tenniselleboog, ge je met stimulering van acupunctuurpunten de pijn  en ontsteking verhelpen. Oosters gezien wordt de tenniselleboog veroorzaakt door een blokkade in de spieren en meridianen met als diepere oorzaak een verstoord yin/yang evenwicht.  Deze blokkade verhelpen zorgt voor pijnverlichting, maar het in balans brengen van het yin/yang evenwicht zorgt ervoor dat het probleem daadwerkelijk opgelost wordt en de patiënt niet meer bang hoeft te zijn voor herhaling van de klacht.
Westers gezien zorgt deze stimulatie van acupunctuurpunten voor het vrijkomen van endorfine, de pijnstillende stof in uw hersenen. Hierdoor merkt iemand direct al na de eerste behandeling dat de pijn minder wordt. Door het gebruiken van laser komen er echter ook  ontstekingsremmende stoffen in het lichaam vrij , zodat je ook op deze (Westerse) manier de oorzaak bestrijdt.
U zult begrijpen dat het gebruik maken van laser bij de aloude Chinese acupunctuur ervoor zorgt dat klachten sneller en effectiever behandeld kunnen worden.